Prof. dr. L. Stassen

Chirurg-oncoloog

Aandachtsgebieden

Dikke darm- en endeldarm chirurgie, zowel bij kanker als bij goedaardige darmaandoeningen

Contact

Over

Na mijn studie geneeskunde heb ik in 1992 in het Academisch Ziekenhuis Maastricht de specialisatie heelkunde afgerond. Aansluitend heb ik tot 1995 een vervolgopleiding maagdarmchirurgie gedaan in het Academisch Ziekenhuis Rotterdam. Tot 2008 heb ik als maagdarmchirurg gewerkt in het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft. Sinds 2008 werk ik in diezelfde functie in het Maastricht UMC+. Ik heb me toegelegd op het uitvoeren van operaties aan de dikke darm- en endeldarm, zowel bij kanker als bij goedaardige darmaandoeningen.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het uitvoeren van operaties aan de alvleesklier. Ik ben daarbij in het bijzonder geïnteresseerd in het uitvoeren van 'kijkoperaties', operaties die worden uitgevoerd via een kleine snede in de huid. Deze techniek leidt tot minder lichamelijke schade en draagt bij aan een sneller herstel van de patiënt.
In mijn functie lever ik graag een bijdrage aan de kwaliteit van zorg in ons ziekenhuis en in de regio. Ik vind het belangrijk dat we in teamverband onze patiënten optimale zorg verlenen. Ik hecht daarbij veel waarde aan een oprecht contact tussen collega's, met patiënten en met de andere zorgverleners. Dit geeft in het werk van alledag veel voldoening. En uiteraard opereer ik met veel plezier.

In het Maastricht UMC+, de regio en landelijk doe ik actief mee aan diverse vormen van multidisciplinair overleg, aan richtlijnontwikkeling en aan projecten ter verbetering van de kwaliteit van de zorg. Daarnaast verricht en begeleid ik wetenschappelijk onderzoek. Tevens ben ik in het Maastricht UMC+ verantwoordelijk voor het opleiden van jonge artsen tot chirurg. Ik houd me hiermee ook op landelijk niveau mee bezig.

Sluit de enquête