Anticonceptie

Een anticonceptiemiddel (voorbehoedsmiddel) voorkomt dat u zwanger wordt als u seks heeft. U heeft de keuze uit verschillende anticonceptiemiddelen zoals: het condoom, de pil, het spiraaltje, vaginale ring, prikpil en implantatiestaafje. De meest vergaande vorm is sterilisatie. Elk anticonceptiemiddel is anders en heeft voor- en nadelen.

Voor meer informatie over anticonceptie kunt u terecht op: www.thuisarts.nl/anticonceptie of www.anticonceptie.nl.

Anticonceptie
Sterilisatie

Bent u er zeker van dat u geen kinderen (meer) wilt krijgen? Dan is een sterilisatie een optie. Sterilisatie betekent dat uw eileiders worden afgesloten waardoor een eicel niet meer bevrucht kan worden. Een sterilisatie is definitief, denk dus goed na over de voor- en nadelen voordat u een besluit neemt. Ook kan er in overleg met u besloten worden de eileiders te verwijderen en niet alleen met clipje af te sluiten. Bespreek met uw arts wat de voor en nadelen zijn van het alleen afsluiten van de eileiders of het helemaal verwijderen van de eileiders.

Kijk voor meer informatie over sterilisatie op www.degynaecoloog.nl

Let op: Sterilisatie is een ingreep die niet door alle zorgverzekeraars vergoed wordt. Neem voorafgaand aan de ingreep contact op met uw zorgverzekeraar.

Sluit de enquête