Betrokken stichtingen voor couveuse kinderen

 • Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar. Meer informatie leest u hier.

 • Naast de regelmatige contacten met artsen en verpleegkundigen die hoofdzakelijk met uw kind te maken hebben, heeft u misschien ook behoefte aan een gesprek met andere ouders. Dit kan via de oudervereniging, care4neo. Lees meer hierover op de Care4neo website.

 • Earlybirds

  De doelstelling van stichting Earlybirds is het maken van een vertellende reportage op de afdeling waar je kindje ligt. Foto’s die warmte en liefde uitstralen waarbij niet zal worden geposeerd. Hierdoor wordt je kindje zo min mogelijk belast. Het is daarom niet te vergelijken met een newborn-fotoshoot, waarbij kindjes in allerlei poses worden neergezet en gelegd en er gebruik wordt gemaakt van props (kleedjes, mutsjes en dergelijke).

  Stichting Earlybirds Fotografie zet zich in voor kindjes die minimaal 3 weken in het ziekenhuis verblijven. We begrijpen dat je nooit vooraf kunt inschatten hoe lang je kindje in het ziekenhuis verblijft. Meld je kindje dus gerust kort na de geboorte vast aan zodat we een beschikbare fotograaf kunnen vinden. Na aanmelding zal één van de fotografen contact met jullie opnemen om de reportage binnen 14 dagen in te plannen.

  Kindjes die extreem prematuur worden geboren hebben voorrang op een reportage. Het kan helaas voorkomen dat ze een fotograaf beschikbaar hebben op het moment dat je kindje reeds naar huis is. Helaas is een reportage dan niet meer mogelijk.

  Een fotoreportage van Stichting Earlybirds kan niet cadeau of als verrassing gegeven worden. Het is de bedoeling dat ouders zich zelf aanmelden of in ieder geval toestemming hebben gegeven aan degene die het formulier invult.

Sluit de enquête