Seksuele problemen

Heeft u pijn bij het vrijen, minder zin in seks, vaginisme of seksuele problemen door vruchtbaarheidsproblemen, dan kunt u terecht bij uw gynaecoloog. De gynaecoloog onderzoekt u om te kijken of er een lichamelijke oorzaak is voor uw klachten. Als het nodig of gewenst is, verwijst de gynaecoloog u door naar de polikliniek Seksuologie.

Op de polikliniek Seksuologie volgt nader onderzoek om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Op basis van de diagnose krijgt u (en eventueel uw partner) de juiste begeleiding en behandeling. 
U kunt bij ons terecht met alle problemen en vragen op het gebied van seksualiteit, ongeacht uw leeftijd. U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of uw medisch specialist van het Maastricht UMC+.

Polikliniek Seksuologie

De polikliniek Seksuologie is een landelijk expertisecentrum voor vrouwen met seksuele pijnstoornissen. Gynaecologen, klinisch psychologen/seksuologen en neuropsychologen werken bij ons samen met andere medische specialisten, bekkenfysiotherapeuten en vrijgevestigde seksuologen en psychologen. Wij bieden specialistische zorg voor vrouwen (en mannen) met de volgende problemen: Naast de patiëntenzorg verzorgen wij onderwijs en werken wij samen met andere specialismen en partners aan het ontwikkelen en verbeteren van behandelmethoden. Met het Leids Universitair Medisch Centrum ontwikkelden bij een kortdurende en zeer effectieve behandeling voor vrouwen met vaginisme en een groepsbehandeling voor vrouwen met seksuele pijn.

De poli Seksuologie maakt deel uit van de afdelingen Gynaecologie, Psychiatrie en (Neuro) psychologie van het Maastricht UMC+.

Heeft u nog vragen?
Neemt u dan contact op met het secretariaat van de Polikliniek Seksuologie
T: 043 – 387 71 00
E: poli.psychiatrie.psychologie@mumc.nl

Sluit de enquête