Uw verwijzing naar het bekkenbodemcentrum

Welkom bij het Bekkenbodemcentrum (Pelvic Care Center) van in het Vrouw, Moeder en Kind Centrum in het Maastricht UMC+. U heeft een verwijzing gekregen voor een met een (uro)gynaecoloog*. Om u zo goed mogelijk te helpen, verzoeken we u om een set aan vragenlijsten in te vullen voordat u uw afspraak heeft. Via deze vragenlijsten krijgt de (uro)gynaecoloog een goed beeld van uw klacht(en) en gaat hij/zij beter voorbereid met u het gesprek aan.

Eén van de verpleegkundigen neemt telefonisch contact met u op en controleert met u uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer. Vervolgens ontvangt u de vragenlijsten per e-mail. Tevens ontvangt u een welkomstbericht voor de BeterDichtbij app.

Invullen van de vragenlijst

U ontvangt de vragenlijst per e-mail. Om te weten hoe het nú met u gaat, komen in de vragenlijst verschillende soorten vragen aan bod zoals vragen over uw huidige klacht(en), uw algemene gezondheid en het functioneren van uw bekkenbodem. Het invullen van de vragenlijsten kost u ongeveer 30 minuten en is heel eenvoudig. Kijk voor meer informatie naar de instructie (ipv opsomming op de huidige pagina, link naar een apart document).

 • Als u het online invullen lastig vindt, dan kunt u de vragenlijsten ook telefonisch met een verpleegkundige doornemen of samen invullen op de polikliniek. 
 • Pas nadat u de vragenlijsten heeft ingevuld, ontvangt u een uitnodiging voor een bezoek aan de polikliniek.
 • In de vragenlijsten komen verschillende onderdelen aan bod, waaronder vragen over uw huidige klacht(en), uw algemene gezondheid en hoe uw bekkenbodem functioneert. De vragen gaan over hoe het nú met u gaat.

  1. Eerst ziet u de vraag
  2. Klik op het antwoord dat het beste bij u past of vul uw antwoord in het tekstveld in.
  3. Als u alle vragen op de pagina hebt beantwoord klikt u op ‘volgende’
  4. De volgende pagina met vragen verschijnt automatisch
  5. Als u alle vragen hebt gehad krijgt u een melding in uw scherm.
  6. Klik dan op ‘definitief opslaan’ om de antwoorden veilig te verzenden naar het MUMC+
  7. U kunt dan ook een overzicht inzien van uw antwoorden.
  8. Als laatste klikt u op uitloggen.

  Het invullen van de vragenlijsten kost u ongeveer 30 minuten. Als het nodig is, kunt u even stoppen met het invullen van de vragenlijsten en later weer doorgaan. Uw antwoorden worden automatisch opgeslagen. Om terug te keren naar de vragenlijst en verder te gaan met invullen moet u in uw e-mail opnieuw op ‘start vragenlijst’ klikken. U ontvangt dan een nieuwe code waarmee u kunt inloggen. U gaat vervolgens automatisch verder waar u gebleven was. Uw antwoorden worden uiteraard zeer zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld.

 • Als we uw ingevulde vragenlijsten  ontvangen hebben nemen we  binnen twee weken met u contact over de planning van uw afspraak op de polikliniek Gynaecologie.

  Na het doornemen van uw antwoorden is het mogelijk dat de (uro)gynaecoloog nog meer informatie van u nodig heeft. Dit zal dan telefonisch of via beeldbellen met u worden besproken. U krijgt dan aanvullende vragenlijsten toegestuurd. Ook hiervan is het nodig dat u deze invult voordat u de afspraak met de (uro)gynaecoloog heeft.

 • Als invullen via internet een probleem voor u is dan kunt u de vragenlijsten ook telefonisch met een verpleegkundige doornemen. Ook is het mogelijk de vragenlijsten op de polikliniek samen in te vullen.

Pas nadat u de vragenlijsten hebt ingevuld ontvangt u een uitnodiging voor een polikliniek bezoek!
Activeer alvast voor het eerste polikliniek bezoek de BeterDichtbij app voor berichten en beeldbellen.
Activeren van de BeterDichtbij app
Folder
Activatie BeterDichtbij
Soms is een aanvullend plasdagboekje nodig
Planning afspraak

Na ontvangst van uw vragenlijsten nemen wij binnen twee weken contact met u contact om een afspraak te plannen op de polikliniek Gynaecologie. Als uw (uro)gynaecoloog nog aanvullende vragen heeft, bespreken we dit telefonisch of via beeldbellen met u. U krijgt dan aanvullende vragenlijsten toegestuurd die u eveneens voor de afspraak met de (uro)gynaecoloog invult.

* Een urogynaecoloog is een gynaecoloog die zich met name richt op patiënten met een verzakking, ongewild verlies van urine of ontlasting en bekkenbodemklachten.

Sluit de enquête