Zwanger in Zuid-Limburg

Het VSV Maastricht Heuvelland staat voor verloskundig samenwerkingsverband regio Maastricht en omstreken. Dit zijn de zorgverleners die de geboortezorg leveren en waarmee u te maken krijgt als u zwanger bent of bevalt in regio Maastricht. Denk daarbij aan de verloskundigen, de kraamverzorgsters, maar ook de kinderartsen en gynaecologen van het MUMC+. 

Een groot deel van de zorg die door deze professionals wordt geleverd aan de zwangere vrouw staat beschreven in het zorgpadendocument van het Limburgs obstetrisch consortium. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie wordt samen met u het best passende zorgpad gekozen.

Ook deze website is door deze zorgverleners samen ontworpen. Deze website biedt een overzicht waar u allemaal terecht kunt voor de gezondheidszorg rondom de zwangerschap. Daarnaast verwijzen wij u naar andere websites met betrouwbare informatie over vragen of problemen waar u tegen aan kunt lopen.

Hieronder ziet u een overzicht van de praktijken en organisaties die zijn aangesloten bij dit VSV:

  • In het geboortezorgplan beschrijft u uw zorg en uw wensen rondom uw zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Zo heeft u een manier om vast te leggen wat voor u belangrijk is. Het plan is bedoeld voor uzelf, uw partner en uw zorgverlener. Uw zorgverlener die uw zwangerschap en bevalling begeleidt probeert zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen. 

    In dit geboortezorgplan vindt u een overzicht wanneer er een controle plaatsvindt en wat er tijdens de controles gebeurd. Uw zorgverlener zal in het begin van uw zwangerschap het geboortezorgplan met u bespreken. Hier worden afspraken gemaakt welke zorg u gaat ontvangen en is er tijd uw wensen te bespreken. Afhankelijk hoe uw zwangerschap verloopt kan het zijn dat er gedurende de zwangerschap opnieuw bekeken of u eventueel extra zorg nodig gaat hebben. 

    Neem dit geboortezorgplan altijd mee naar uw controles. 

Sluit de enquête