Overplaatsing

Naar een ander ziekenhuis
Overplaatsing

Wanneer u een eind van het ziekenhuis woont, is het dagelijks vaak een lange rit om uw baby te komen bezoeken. Zodra uw baby onze gespecialiseerde hulp niet meer nodig heeft, kunnen we hem/haar overplaatsen naar een ziekenhuis dichter bij uw woonplaats. De overplaatsing gebeurt met behulp van een transportcouveuse. Dit maakt de ritten korter en aangenamer. Wij proberen U tijdig in te lichten als uw kind wordt overgeplaatst, maar wegens een beperkt aantal intensive care plaatsen, kan dit soms toch nog onverwacht gebeuren. Wij hebben van enkele perifere ziekenhuizen een fotoboek op de afdeling, deze kunt U altijd inzien. Ook adviseren wij om eens een kijkje te gaan nemen op de afdeling van het ziekenhuis waar uw kind naar toe wordt overgeplaatst.

Terugplaatsing

Het is mogelijk dat uw baby na enige tijd terug moet komen naar het MUMC. Dit bijvoorbeeld wanneer uw baby een operatie moet ondergaan die pas kan doorgaan wanneer de baby wat gegroeid is. In de tussentijd kan uw baby naar een ziekenhuis dichter bij huis gaan om te groeien.

Is uw kindje geboren met een hartafwijking? Voor behandeling worden deze kindjes overgeplaatst naar het universitair ziekenhuis in Aachen:

Rondleiding bij de overplaatsing

Neem hier een kijkje in de ambulance hal om meer te weten over het vervoer van uw kindje.

Sluit de enquête