Casper Mihl

Dr. C. Mihl

Abdominaal en Cardiovasculair Radioloog

Aandachtsgebieden

  • Oncologie 
  • MRI en CT onderzoek van het hart

Contact

T: 043 387 49 10, secretariaat beeldvorming

Over

Dr Casper Mihl studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht en heeft zijn opleiding tot radioloog afgerond in 2016. Hierna heeft hij het fellowship abdominale radiologie in het Maastricht Universitair Medisch Centrum succesvol afgerond.

Hij heeft aanvullende trainingen gevolgd van respectievelijk 4 en 3 maanden in het Royal Prince Alfred Hospital (Sydney, Australië) en het Alfred Heart Centre (Melbourne, Australië) met een speciale focus op cardiovasculaire beeldvorming.  Vanaf 2016, werkt hij als radioloog in het MUMC+ met een speciale focus on cardiovasculaire en abdominale diagnostiek. Daarnaast is hij het coördinerend hoofd van de CT afdeling.

In 2016, promoveerde hij op het onderwerp “decisive modification tools in coronary computed tomographic angiography; from phantom to patient”.

De primaire focus van zijn onderzoek is gericht op optimalisatie van CT scan en contrast injectie protocollen. Hierbij wordt de invloed van verschillende parameters onderzocht met als doel een scan van optimale kwaliteit toegespitst op de individuele patiënt.

Sluit de enquête