Wij hebben een kinderwens

Lees meer over wanneer een zwangerschap uitblijft
Lees meer over de behandel mogelijkheden
Lees hier meer over het implantatie themaspreekuur

Snel naar

Meer informatie over verwijzen naar Centrum VPG

U heeft een kinderwens maar het lukt niet om spontaan zwanger te worden. Bij het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde (Centrum VPG), onderdeel van het Vrouw Moeder en Kind Centrum van het Maastricht UMC+, kunt u terecht voor diagnose en behandeling van vruchtbaarheidsproblemen. Bij ons werken vele specialisten en medische disciplines samen om u te behandelen en te begeleiden als het krijgen van kinderen niet vanzelfsprekend is.

Het Centrum VPG bestaat uit de Poli Voortplantingsgeneeskunde afdeling Gynaecologie en Obstetrie, de functieafdeling IVF, Laboratorium IVF en het team Psychosociale Zorg. Wij werken nauw samen met de afdeling Klinische Genetica, de afdeling Urologie en de afdeling Medische Psychologie/Seksuologie. Wij verlenen zorg conform de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie.

Het Centrum VPG is zeven dagen per week open. Uw eigen behandelend arts is dus niet altijd aanwezig. Wij proberen het echter zo te regelen dat u (in een bepaalde periode) zoveel mogelijk dezelfde artsen ziet. Ieder lid van het team is goed op de hoogte van uw onderzoeken en behandelingen. U krijgt een hoofdbehandelaar toegewezen. Dit is één van de gynaecologen van het Centrum VPG. De hoofdbehandelaar voert niet zelf de onderzoeken en behandelingen bij u uit, maar is op de achtergrond als supervisor aanwezig. Bij onduidelijkheden of vragen kunt u zich zowel tot uw behandelend arts als tot uw hoofdbehandelaar wenden.

360startschermzwangerworden
360° voorlichting Neem een kijkje achter de schermen
Voorlichtingsfilm IVF
IVF / ICSI Behandeling in het azM
Sluit de enquête