Mw. drs. S. Straetemans

kinderarts-endocrinoloog

Aandachtsgebieden

  • kinderendocrinologie

Contact

telefoon: 043 387 53 00

Over

Sinds 2012 werk ik met veel plezier als kinderarts-endocrinoloog in het MUMC. Als kinderendocrinoloog houd ik me vooral bezig met stoornissen in de hormoonhuishouding bij kinderen. Ik zie o.a. kinderen die te klein of te groot zijn, te vroeg of te laat in de puberteit gaan, een te snel of te traag werkende schildklier of bijnierziekte hebben. Ik werk nauw samen met de gynaecologen-fertiliteitsartsen voor meiden met menstruatiestoornissen en jongeren met fertiliteitsproblemen zoals bij het syndroom van Turner en Klinefelter. Vermits er ook meer en meer genen ontdekt worden die verantwoordelijk zijn voor een hormonale stoornis zie ik regelmatig kinderen en jongeren samen met de klinisch geneticus op de polikliniek.
We krijgen verwijzingen van kinderartsen uit de regio Maastricht tot Eindhoven, met wie we nauw samenwerken en zo de mogelijkheid tot zorg dicht bij huis aan het kind en ouders kunnen aanbieden.  
Naast mijn werkzaamheden als kinderendocrinoloog doe ik een promotie-onderzoek naar de predictie van groeirespons tijdens groeihormoonbehandeling. Aan dit onderzoek hebben reeds verschillende jongens en meisjes die op onze polikliniek komen deelgenomen.  

Opleidingen

  • Studie Geneeskunde aan Universiteit Antwerpen
  • Opleiding tot kinderarts in Universitair Ziekenhuis Antwerpen en Koningin Paola kinderziekenhuis Antwerpen
  • Fellowship kinderendocrinologie in Universitair Ziekenhuis Gent
  • PhD Maastricht UMC: prediction of growth response to growth hormone treatment (in progress)  
Sluit de enquête